JAK CO ROKU W ŁAGOWIE

7 października 2019

JAK CO ROKU W ŁAGOWIE

To już kolejny raz Piechurzy przyglądają się cudeńkom, które zjeżdżają z całej Polski i z zagranicy na zlot motocykli. Tym razem święto ryczących jednośladów odbyło się 15 lipca. Był to XXIV Festiwal Rock Blues & Motocykle - Łagów 2019.

Drogi to sport, więc wśród motocyklistów dominowała starsza młodzież, która pamięta czasy MZetek i Junaków. Nie zabrakło też pań, które polubiły jazdę na mechanicznych rumakach. Było kolorowo i głośno. Wśród setek lśniących motorów pojawiły się też dziwne pojazdy, jakby nie z tej epoki ( na zdjęciu). Do tego łyk zimnej wody lub piwko rzemieślnicze i rybka prosto z jeziora. Wspaniała atmosfera i organizacja to gwarancja dobrego humoru i mile spędzonej niedzieli.

Kolega Mirek zaplanował trasę z cyklu „Poznaj swój kraj”, więc po drodze zwiedzono Niedźwiedź pełen drewnianych niedźwiadków, Dąbie ze swoim czystym rozległym jeziorem, Gryżynę, gdzie nie było zasięgu na żaden z naszych telefonów. Gdzieś tam na trasie odwiedziliśmy dom naszego przyjaciela artysty. Właściciela nie było, lecz obejście zainteresowało nas swoją oryginalnością. Był tam płot z wkomponowanym rowerkiem dziecięcym, dziwny blaszany pterodaktyl, kilka innych straszydeł a całość tonęła w zieleni.

Za rok trzeba tu wrócić po drodze na łagowskie atrakcje.